Saturday, July 23, 2011

Lee So Yeon


Lee So Yeon s-a nascut la data de 16 aprilie anul 1982 in Coreea de Sud.Zodia ei este Berbec,are 169 cm in inaltime si 49 kg.Pentru prima data a debutat in anul 2002 in horrorul Unborn but Forgotten, în care a avut un rol minor.Filmul care avea să o facă cunoscută a venit un an mai târziu, şi anume succesul Untold Scandal, un film în care a jucat alături de actorii Bae Yong Joon, Lee Mi Sok sau Jeon Do Yeon, având un rol secundar.Primul ei rol principal a venit în 2004, odată cu filmul Feathers in the Wind, în care joacă rolul unei tinere pe nume So-yeon, care deţine un motel împreună cu unchiul ei, pe o mică insulă de lângă Jeju.Anul 2005 este anul în care apare în trei producţii, şi anume:
Spring Days, serial SBS, în care joacă alături de cunoscuţii actori Go Hyun Jung, Ji Jin Hee şi Jo In Sung. Acest rol este unul minor;
Super Rookie, MBC. Un serial foarte îndrăgit, în care o puteţi vedea alături de Han Ga In sau Oh Ji Ho;
Let’s Get Married, serial MBC, în care joacă şi actorul Bae Soo Bin.
În 2006 joacă în serialul Spring Waltz, a patra şi ultima parte a seriei Endless Love(alături de Winter Sonata, Autumn Fairy Tale şi Summer Scent). Joacă rolul lui Song Lee Na, alături de colegi de breaslă ca Han Hyo Joo, Seo Do Yeong sau Daniel Henney. Tot în acest an are un rol în filmul One Shining Day.Anul 2007, filmele:
Highway Star;
Bravo my Life.
Din 2008 şi până în prezent, Lee So Yeon a mai apărut doar în seriale tv, cum sunt Wanted-Son in Law(SBS-2008), în care joacă şi Kim Seung Su(prinţul Daesoh din Jumong), sau All About my Family(MBC-2008.)
În 2009 a avut un rol de succes în Temptation of an Angel, alături de Bae Soo Bin, rolul ei fiind unul negativ.
Pentru serialul din 2010, Dong Yi, Lee So Yeon avea deja pregătirea necesară pentru interpretarea unei ticăloase cu sânge rece. Rolul doamnei Jang Hee Bin i-a adus un premiu de excelenţă la MBC Drama Awards 2010.
Anul acesta va juca în drama Nice to Meet You rolul unei mame singure la vârsta adolescenţei. Filmările vor începe luna aceasta, iar serialul va înlocui Smile Mom la SBS din luna mai.

No comments:

Post a Comment